YURT DIŞINDAN BAŞVURU

 

 

 

 

 

Amerika’da full-time eğitim görmek isteyen tüm öğrenciler, F1 öğrenci vizesine başvurmalıdır. Bu vizeye başvurmak için I-20 formu gerekmektedir. BIR Eğitim Merkezi, Amerikan hükûmeti tarafından yönetilen online veritabanı SEVIS aracılığı ile I-20 formu sağlamaya yetkilidir. I-20 formu sonrasi öğrenci en yakın Amerikan konsolosluğu ile bağlantı kurup SEVIS ücreti ödemek durumundadır. Aşağıda BIR Eğitim Merkezi aracılığı ile adım adım başvuru süreci anlatılmaktadır.

Adım 1. BIR Eğitim Merkezi başvuru formu ve kimlik belgeleri formunu doldurup gönderin.

Adım 2. Pasaportunuzun okunabilir bir kopyasını ve en son banka dökümanlarınızı fax, posta ya da e-mail yoluyla gönderin. Banka bilgileri; yurtdışı eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi ispatlar kaynak ya da birikiminizi göstermelidir.

Adım 3. İlk ödemelerinizi yapın:

  • SEVIS ücreti $200 (BIR Eğitim Merkezi sizin için SEVIS bedelini ödeyebilir ve I-20 formu, makbuz ve sonraki aşama ile ilgili klavuz ile birlikte size postalayabilir ya da kendiniz online olarak www.fmjfee.com adresinden ödemenizi yapabilirsiniz.)

Adım 4. BIR Eğitim Merkezi basvurunuzu işleme sokarak I-20 formunuzu, SEVIS ödendi makbuzunuzu ve bir sonraki adımları anlatan klavuzla birlikte adresinize postalayacaktır.

Adım 5. Öğrenci vize başvurusu için ülkenizdeki Amerika Büyükelçiliği’nden randevu almalısınız. Öğrenci vize başvurusu görüşmelerinde aşağıdaki belgeler gerekmektedir:

  • I-20 formu ve SEVIS I-901 makbuzu
  • İmzali pasaport (Amerika’ya giriş yapılacak tarihten sonra en az 6 ay geçerli olmalıdır.)
  • Mevcut ya da önceki kuruma ait transkriptler ve diploma
  • Alacağınız eğitimin açıklaması
  • Konaklama bilgileri
  • Eğitiminizi ve yurt dışında bulunduğunuz süre boyunca yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi ispatlayan belgeler.

Adım 6. Vizenizi garantiledikten sonra, okulunuzun ders baslangıç tarihini bildirmesi gerekir. Ayrıca ülkenizden ayrılmadan önce konaklama ve ulaşım ayarlamalarını yaptığınızdan emin olun. Ders başlangıç tarihinden en erken 30 gün önce Amerika’ya girebileceğinizi aklınızda bulundurun.

Adım 7. Amerka’ya girişiniz sırasında:

  • Okulunuzun DSO’su tarafından imzalı kabul formu
  • I-94
  • SEVIS kimlik numaranızı ve okulunuzun (BIR Eğitim Merkezi) adını içeren, geçerli bir vize
  • Tüm finansal belgeler

Geçerli bir pasaportla, gümrük ve sınır koruma müffettişleri Amerika’ya giriş izni verdikten sonra I-20 ve I-94 formunu (geliş - gidiş kayıt formu) imzalarlar. I-94 Amerika’ya yasal olarak girdiğinizin kanıtıdır. Kaldığınız süre boyunca bu belgeyi güvenli tutmalısınız.

Adım 8. Chicago’ya hoşgeldiniz. Seviye belirleme sınavına girin. Oryantasyon sonrasında derslerinize başlayabilirsiniz.